ЕкоМен ще учи децата в Банско как да се отнасят с опасните отпадъци

На 14 април, неделя, на градския площад в Банско, най-новият супер герой ЕкоМен за трети пореден път ще даде началото на кампанията „Не изхвърляйте опасните отпадъци – те са вредни“, съобщиха от общината. Забавното образователно събитие ще започне в 11.00 часа и ще е под формата на фестивал за малки и пораснали деца.
Кампанията се организира от „Норд Авторециклинг“ АД и „Норд Елрециклинг“ АД съвместно с Българска асоциация по рециклиране, Международния детски лагер LuckyKids и община Банско.
Образователните игри, състезания и викторини ще бъдат придружени от музикални и танцови изпълнения, съобщиха организаторите.
Присъстващите ще могат да видят и различни практически демонстрации. Полезната информация ще бъде поднесена достъпно и атрактивно за децата – чрез специално създадения супер герой ЕкоМен. Участниците в празника ще получат различни награди.
Кампанията е ориентирана към децата и цели у тях да се създаде отговорно отношение към съхранението и изхвърлянето на опасните и вредни отпадъци, поясниха организаторите. Стремежът е у тях да бъде изградено разбирането, че вредните отпадъци трябва да се събират разделно, да се предават в специализирани пунктове и да се рециклират.